HannaH

9 liv

Kategori: Filurar... Det är jag bra på

En katt sägs ju ha nio liv. Det tror jag att de har, eller.. jo.. och det är jag tacksam över.. Annars hade nog inte min baby legat brevid mig nu.

Så här var det:
Jag stod och lagade mat (fajiitas) och öppnade då fönstret för jag tycker att fläkten är så dålig. Fönstret var alltså öppet och jag stod och stekte kyckling och skar grönstuff. Jag tittar efter Starbucks och ser att hon är halvvägs ut genom fönstret. Det går en il efter ryggen på mig och jag släpper avocadon för att springa fram och locka in henne igen. Vid detta lagret var hon utanför fönstret och gick på fönsterbrädan. Jag kommer fram och flyttar undan lampan och blomman för att öppna fönstret mer.
Jag lockar på henne och hon tittar på mig innan hon försöker kliva över en kant eller nått och då halkar hon..
Hon halkar och rammlar ner.. det är långt ner och kolsvart ute och jag hör en duns.. Jag skriker efter henne och tittar ner. Sedan springer jag ut i hallen, öppnar dörren och springer ner för de två trapporna på två sekunder.. öppnar porten och springer ut, rundar knuten på huset och ropar efter Starbucks. Jag skymtar henne i mörkret och hör sedan hennes pingla. Hon kommer springande mot mig som om inget hänt.
Jag plockar upp henne.. håller henne hårt och sringer upp till mig. Där sätter jag mig med henne i knät på golvet och klämmer på henne och ser så att hon inte är skadad. Det är hon inte utan det är bara hennes puls som skenar lite..
Och det gjorde min med kan jag ju tal om!
Jag var i total chock och var tvungen att ringa någon och prata. Ringde upp mamma som jag pratat med bara några minuter tidigare. Jag börjar prata och bryter sedan ut i gråt. Gud vad jag grät! Mamma lugnade mig i telefonen och vi lade på. Sedan lyfte jag upp Starbucks, Gav henne en jättekram, sa till henne att inte skrämma mig så igen och sedan fortsatte jag med maten. Fast jag hade ingen vidare matlust längre.

Jag kan ju säga att jag har inte varit så rädd på väldigt, väldigt länge. Dunsen när hon träffade marken.. ush.. Jag kommer drömma mardrömmar. Jag trodde jag förlorat min baby!
Älskar henne för mycket för att förlore henne.

Men det gjorde jag inte och nu hon ligger brevid mig och myser.

Puh!
/HH

image89