HannaH

Snart flyttar vi

Kategori: Vardag

Ja det är inte lite att göra när man skall flytta..

I lördags så åkte vi med svärföräldrarna till Stenungsund och strosade runt lite. Elsa var med såklart och hon tyckte det var spännande med alla dofter och allt som rörde sig. Skyltfönster är kul att kika på också, för då kan man ju se en annan hund =)
Vi fikade och åt lite mat. Upptäckte utslag på Elsas hals som verkar ha kommit av hennes fästinghalsband så jag tog av det direkt och väl hemme så shamponerande jag henne noga och duschade. Hon har små sår i nacken och rodnad i huden. Har pratat med veterinär som sa att vi skall hålla det under uppsikt och förhoppningsvis går det bort. Man blir ju orolig när ens skrutt har sår!

På söndagen så packade jag flyttlådor och svärfar och Linus körde iväg alla lådor vi packat klart till ett garage där de får stå tills vi flyttar in. Står 21 lådor där nu och ca 10 väskor med vinterkläder. Skönt att ha det undanstökat, men nu återstår det att packa ner resten.
Linus var ute och plockade kantareller och min bror Anton var på besök så vi bjöd honom på middag. Var mycket trevligt att få snackat ikapp sedan sist vi sågs.

Elsa har börjat med en ny grej också.
Att sitta på fönsterbrädan och kika ut genom fönstret.
Hon häver sig upp och knör sig tillrätta, men hennes rumpa är lite för bred för att hela skall få plats, så ena benet brukar få hänga över kanten. Hon är bara för söt.So Long!

Senaste

Kategori: Vardag

Phu, vad det är mycket att tänka på när man skall flytta.
Abonnemang, adressändring, packa, städa, nycklar, kontrakt..
Vi har i alla fall fått ner en hel del i lådor som ställt på förvaring i svärfars garage.
Skönt att slippa ha dem i lägenheten.

Igår hittade vi en tand som Elsa hade tappat på golvet. Såg ut som en liten snäcka först, men sedan insåg jag att det var en av de tänderna som sitter långt in. Hon var ensam hemma i några timmar igår och hade totalt demolerat en tom flyttkartong. Det var wellpapp i småbitar överallt.

I morse när jag stod och borstade tänderna så kom hon och puffade på mitt ben. Då hade hon hämtat en av mina strumpor jag lagt i hallen. Så jag testade henne med att be om hon kunde hämta den andra. Och se på fan, det kunde hon! Vi har lärt henne hämta saker när man kastar, men inte nått som redan ligger där.
Jag blev riktigt imponerad och hon fick en godisbit.

Slänger in en bild på busfröt.
Här är hon med en leksak hon fick av mina föräldrar som de köpt i USA. När hon fick den sprang hon runt med den i munnen i en timme och vi fick inte komma i närheten. Den blev populär direkt =)So Long!

Köpt lägenhet

Kategori: Vardag

Det har varit lite tyst här i bloggen ett tag.
Vi har nämnligen fått reda på att vårat bud på en lägenhet var det vinnande och igår skrev vi på kontraktet.
Så från den förste Augusti så kommer vi att bo i en radhuslägenhet på andra våningen med balkong, uteplats och massa annat bra!
Snacka om att vi har känt oss vuxna och haft ont i magen det senaste. Nu är det bara lite kvar med pengar och sånt.Annars då?
Midsommar firade vi hos svärföräldrarna med en god middag.Mina föräldrar och syskon har kommit hem efter att ha varit i USA i tre veckor och jag har saknat dem massvis. Skönt att ha dem hemma igen så jag kan ringa dem när jag vill =)

Elsa har blivit fyra månader och hennes tänder kliar som bara den nu innan hon tappar dem.
På promenaderna gillar hon att fånga flugor.Hon tycker även om att busa och mysa med Strumpan.Ibland är det på lika villkor, men för det mesta vill Strumpan inte alls vara med.

Vi behöver börja packa ner allt vi äger och har i flyttlådor.
Sedan behöver vi ringa till olika ställen och meddela att vi flyttar.
My gosh, jag som sagt att jag inte vill flytta på länge för att det är så mycket att göra!
Vi behöver dock större boyta, och det får vi nu =)

So Long!