HannaH

Om Balkongen!

Kategori: Foton

Jag har ju hintat en del om att balkongen höll på att få sig en uppfräschning. 
Nu är den klar! 
Så jag tänkte dela med mig av processen.
 
Innan så var den ganska så bortglömd med ett caféset och inte mycket mer än så. En stackars plastblomma fanns där för att fylla upp en tom kruka. Världens oskönaste och man ville knappt sitta ner stunden det tar att dricka en kopp kaffe.
 
 
Så kom han på idén om att varför inte bygga en soffa av lastpallar. Den är ju stor nog så varför inte ja.
Då började jag jaga fatt på lastpallar. Inte det lättaste faktiskt men en bilförsäljare som är granne till mitt jobb hade några på sin bakgård så jag mailade dem och fick komma och hämta fyra stycken.
Han hjälpte mig att köra hem dem till mig helgen efter och vi sandpapprade, sågade och hade oss.
 
 
Jag hade tänkt som en kratta och tänkt att de skulle få plats i sin fulla form alla fyra. Don't ask me how jag tänkte, men efter att ha sågat isär två av dem så tror jag nästan att det blev bättre såhär.
 
 
Hade ett vitt tråkigt LACK bord från IKEA som skulle få bo på balkongen så för att få det att hålla sig någonlunda snyggt så införskaffade jag vaxduk som jag häftade fast runt skiva och ben. Nu kan det bli hur fult som helst undertill, men det kommer förhoppningsvis hålla sig snyggt på ytan.
 
 
In med pallarna i det numera tomma rummet efter att syrran flyttat ut så att de kunde målas.
 
 
Under tiden som färgen torkade så sydde jag kuddfodral av örngott jag köpt. De större kuddarna hade jag sedan innan och klädde då bara om, de små vart stuvbitarna som jag fyllde med stoppningen från en gammal uttjänad kudde.
 
 
Målat två gånger på den till höger och en gång på den andra. Himlans vad tid det tog, vad min rygg dog och vad trät sörplade i sig färg. 1,5 liter gick det åt, oljefärg körde jag på.
 
 
Tada! 
Såhär blev det tillslut! 
Jag älskar min "nya" balkong och kommer att hänga här jämt framöver!
Imed filtarna så kan man ju ligga där (ja för ligga ner kan man! Den är 160 cm från inne i hörnet till ut till dörren) 
Som nu tillexempel, jag ligger under en filt här nu och skriver detta.
 
 
Inköpslista:
Lastpallar skänkta av Toyota Kungälv
Bord gammalt LACK från IKEA upphottat med vaxduk från Kungälvs tyglager
Dynor tillskurna av en gammal madrass
Lakan till dynorna är från Klädkällaren som jag sydde till
Mattan är från Klädkällaren
Glasvasen på bordet ifrån Klädkällaren
Grå kuddar, gröna örngott och filtar ifrån IKEA
Oljefärg från Flüggerfärg
Krukor, korg och hållare från Lagerhaus
Växter ifrån Kungälvs gardencenter
Vit ljuslykta fanns hemma och är ifrån Gekås Ullared
Glasbollarna är ärvda
 
En sista bild får det bli, sen ska jag fortsätta njuta av solen =)
 
 

Om allt det positiva!

Kategori: Filurar... Det är jag bra på

Kände att det vart lite väl mycket negativt det sista så nu är det dags att lista allt som är bra ju! 
För allt det braiga tar ju faktiskt upp mer tid än det kassa, men det kassa behöver man få ur sig på ett annat sätt.
Here we go!
 
Jag har nån som kallar mig sin flickvän. Varje gång jag tänker på honom bubblar det som kolsyra i hela kroppen ända ut i fingertopparna! Jag ser framemot fortsättningen på den här berättelsen =)
 
Alla i min familj mår bra och lever och frodas! Igår hade jag en skön ledig dag då jag vaknade hemma hos mina föräldrar och efter det var jag ute i det fina vädret och grejade i trädgården. Vi åt god middag kvällen innan och hängde i soffan och tjötade. Mamma gjorde väldigt fin och god efterrätt.
 
 
Sen hjälpte jag min lillsyrra att leta fram lite av hennes saker innan vi körde ett skåp med mera till hennes nya lägenhet mitt inne i stan som passar henne perfekt och hon kommer att ha det så bra där. Dit kom även Anton och vi alla åkte och åt glass i solen innan vi åkte förbi Antons lägenhet där jag fick följa med upp och kika då han ganska nyss flyttat dit. Han bor jättemysigt och nyss har även blivit sambo med sin flickvän. Så kul!
 
Syrrans nya vy
 
Goaste glassen i stan.
 
Min balkong är snart klar. Jag fick hem paket igår med lite krukor och smått och gott och jag har köpt växter så idag när jag får hjälp att bära kommer jag inreda klart den. Bilder kommer självklart. Efter helgen. För jag kommer ligga utfläkt där i solen och ha det gött hela helgen tänkte jag ^^

Imorrn blir det grillpremiär för mig. På min lilla söta lavendelfärgade grill. Mums tror jag att det blir för han ska hjälpa mig att grilla. Jag har nämligen inte fått till det när jag själv försökt mig på att grilla..
 
Min trädgård är superfin! Klippte gräset igår (det var EXTREMT behövligt), rensade maskrosor, satte ut lite fler solcellslampor i rabatterna och småpillade. Den är en av de finaste i området faktiskt.
 
 
Det är vår. Igår var jag ute och gick 19:30 och det var sol och så varmt att man kunde gå i t-shirt och uppknäppt tröja. Hur gött är inte det!
 
 
 
So Long!
 

Om det kassa

Kategori: Filurar... Det är jag bra på

Fy fan för hormoner säger jag bara!
Idag har jag en sån där riktigt pissig dag där jag förutom att ha värk i hela kroppen i princip även har en jävla hjärna att slåss med som tänker alldeles för mycket på jätte mycket olika dumma saker.
Den klankar ner på allt som är jag och vad jag någonsin har gjort och kommer att göra. 
En sån här dag är jag värdelös på alla sätt och vis och borde inte existera typ.
Tänk då att detta är på "vanliga hormoner" Tänk hur det har varit/hade vart om jag ätit mer hormoner. Som i P-piller. Nej det var det sista jag ville så i fredags satte jag in en kopparspiral. Det gjorde ont så in i bängen att sätta in den och jag fick enorm mensvärk efteråt. Nu känner jag inte av den vad jag vet och jag hoppas att det fortsätter så. Att den bara finns där och inte märks genom biverkningar på något sätt alls.
 
Förutom att jag är en värdelös människa idag så var helgen jättebra! Middagen var väldigt trevlig och vi höll på hela lördagen med att fixa i hans lägenhet och laga chilin vi skulle äta till middagen.
 
Jag fattar inte vad det är för fel på mig för så här ser jag ut om händerna oavsett vad jag gör typ. Målar = färg över hela händerna, ben, armar, panna, fötter. Fixar cykel = olja över hela händerna, ben, armar, panna, fötter, näsa. Jaja, Hannah tre år ska kolla på tv nu och hoppas att dagen tar slut snart.