HannaH

Varför är du så snäll?

Kategori: Filurar... Det är jag bra på

Peter va ute med "gubbarna" igår.
Själv så tog jag en powerwalk, helkroppsompysslande, bakpotatis med tonfiskröra, ett glas vitt och sträckkolla Bones.
Innan jag gick och la mig så lämnade jag ett glas och röret med Resorb på diskbänken.
 
Vid halv tre tänds lamporna. Hör hur Peter stökar runt och sen blir det tyst. Jag kan inte somna om för att sovrumslampa ät tänd och lyser ca 40 cm ifrån mina ögon.
Så jag går upp och kollar om han somnat i soffan eller så för att be honom släcka.
Han är ganska så mycket rund under fötterna och har nog somnat på toaletten. Jag hör mig för om jag kan hjälpa till. Nä det är lugnt.
Så jag kryper tillbaka i sängen. Han kommer inrumlande. Glömt sin resorb i köket, jag hämtar. Glömt mobilen i hallen, jag hämtar. Fryser, jag lägger över täcke. Spiller vatten, jag torkar.
Han säger förlåt, förlåt, förlåt. För vad säger jag? 
Varför är du så snäll? frågar han.
För att jag älskar dig
 
Jag älskar dig, jag älskar dig, jag älskar dig.
Flera gånger om dagen tänker jag på hur mycket jag älskar dig. Du väcker fjärills flocken som bor i min mage, du öker bubblorna i mitt blod som får det att kännas som kolsyra i hela kroppen och du får mig le.
Jag älskar dig.
 
 
 

Lycka

Kategori: Kärlek

Jag såg precis på en fin film, Hector and the search for Happiness.
Den fick en att börja tänka.
Är jag lycklig? Vad är att vara lycklig?

Jag kom i alla fall fram till att jag är lycklig. 
Lycka betyder nog himla olika saker för olika personer, men det enda som räknas är att man är ärlig mot sig själv angående sin lycka.

Jag är lycklig ja. För mig betyder det att älska och att vara älskad. Min familj är det enda dom räknas och bara jag har dem så är jag lycklig. Home is where the heart is brukar det heta och det kan jag stämma in i.
Jag vet att jag är lycklig för att jag vet också hur det är att inte vara lycklig.
När jag bodde långt ifrån min familj var jag inte lycklig.
Nät jag bodde nära min familj, men knappt fick träffa dem på grund av en person som förtryckte mig så var jag inte lycklig.
För att vara lycklig tror jag att man måste upplevt olycka, annars vet man inte om att uppskatta lyckan i det lilla och överallt.

Vad jag vet är att min familj alltid kommer att finnas där.
Vet också att jag älskar en fantastisk man som är en del av min familj nu och som jag vill dela mitt liv med. Och han älskar mig.
Hur kan man inte vara annat än lycklig med den vetskapen liksom?Hur känns mensvärk?

Kategori: Filurar... Det är jag bra på, Tankar

Ja hur känns mensvärk?
Det är ju förstås väldigt individuellt, men jag tänkte försöka beskriva hur jag upplever min mensvärk.
Den kan variera väldigt från gång till gång. Ibland passerar den förbi knappt märkbar med bara några få känningar.
Andra gånger så är den så brutal att jag knappt klarar av att vara människa. 
Jag är just nu mitt uppe i en sån brutal version.

Först innan mensen väl kommer så brukar jag få ont i brösten.
De flesta kvinnor vet känslan av att komma hem efter en arbetsdag och lösgöra sig från dagens kläder och slinka ner i ens mysiga goa hemmakläder. Höjdpunkten av den nästan cermoniliknande handlingen är att ta av sig bh-n. Det är som om kroppen får ta ett djupt andetag för första gången den dagen. När jag har inför mensen ont i brösten så vill jag knappt ta av mig bh-n. För då hänger ju brösten lösa och ömmar. 
Sen sätter den molande, huggande, skärande magvärken igång. Oh lord vad ont det gör. Som om tarmarna är fyllda av gas efter att man intagit alldeles för mycket onyttig mat och tarmen jobbar på och trycket gas som varken åker ut uppåt eller neråt.
Så sätter mensen igång och med det även magknasighet. 
Jag kan lätt behöva gå på toa 3-4 gånger om dagen under mensen och göra nummer två. Normalt gör jag det max två gånger på dag om ens varje dag.
Kissa vill jag helst göra hela tiden också.
Nyser man, hostar, skrattar eller något så inbillar man sig direkt att det har läckt igenom. Ibland har det faktiskt gjort det också.
Jag får oftast ont i hela bäcken området. Livmodern är den som ömmar mest och det känns som om man har tränat ett riktigt jävla killer magpass och har träningsvärken from hell men det är bara det att träningvärk känns ju bara om man aktiverar de muskler man har värk i. Denna värken är konstant vad man än gör.. Samtidigt så sätter det sig i höfterna och ryggslutet vilket gör att man har sämre hållning än en 93 åring. Värken kan stråla ner i låren och kännas precis som den växtvärk man hade när man växte upp. Om man hade sån. Det hade jag. Jag kunde ligga och gråta hela nätter av växtvärk när jag var liten.
Värken i mag/rygg området kan även beskrivas som om man precis har skitit ut den största korven man någonsin har producerat, en ömmande känsla som även lämnar en känsla av tomrum. 
Det känns alltså både som om man är skitnödig hela tiden och som om man precis suttit och skitit i en timme. 
Så kan man få yrsel utav bara helskotta och illamående som blandat med smärtan gör att man kräks.

Vad gör man åt det då?
För mig hjälper endast Naproxen som smärtstillande. Vetekuddar både på rygg och mage lindrar skönt.
Att knåda ryggslutet känns också toppen.
Igår stack jag ut och powerwalkade/intervall sprang mellan lyckstolpar och det hjälpte. Den timmen jag var ute i alla fall..
Sen ska orgasm tydligen lätta på smärtan då livmodern slappnar av vid en orgasm. Har inte testat det än så jag kan inte uttala mig om just det nu.
Annars kan man ligga i fosterställning i soffan och skriva av sig/kolla Netflix/läsa bok/spela hjärndöda spel på mobilen/slökolla sociala medier.
Det gör jag just nu i alla fall